Зазимяване на поливни системи, помпени станции и водопроводи на частни домове, вили, хотели и други

ЗАЗИМЯВАНЕ НА ПОЛИВНИ СИСТЕМИ, ПОМПЕНИ СТАНЦИИ И ВОДОПРОВОДИ НА ЧАСТНИ ДОМОВЕ, ВИЛИ, ХОТЕЛИ  И ДРУГИ

Спестете си ремонтите и грижите по поливните системи, помпените станции и водопроводите през зимния период „Н2О СИСТЕМС” ЕООД Ви предлага: ЗАЗИМЯВАНЕ НА ПОЛИВНИТЕ СИСТЕМИ, ЧРЕЗ КОМПРЕСОР

Заземяването се извършва за предотвратяване  на замръзване и напукване на тръбите и частите на поливната система, помпената станция и водопроводната мрежа в дома през студените зимни месеци.

Как се зазимяват поливните системи?
След спиране на работа поливните системи трябва да се подготвят за зимата. Това обикновено се прави в началото на ноември до началото на декември.

  За целта първо се спира водоизточника!

Ако захранването е с помпа се източва водата и помпата се демонтира.

Ако захранването на поливната система е от спирателен кран се изолира добре от студа.

Поливната  инсталация  се изпразва от водата, чрез продухване с компресор.

За целта компресора се вързва на входа на системата или на някой ръчен хидрант в зависимост от това как е проектирана и изградена поливната системата. След пускане на компресора последователно се отварят и продухват всички поливни кръгове докато въздухът не избута водата във всеки един от тях. След това всички кранове се оставят отворени, отварят се и всички изпускатели и пробки на електромагнитните клапани. Отваря се и се почиства и филтъра на инсталацията и соленоидите на клапаните.

Програматора се оставя на позиция off.

Така вашата система е готова да презимува успешно и на пролет да стартира отново за новия сезон без повреди.

ВНИМАНИЕ! Ако зазимяването с компресор не се извършва от специалисти има опасност от спукване на тръби и избиване на водопроводни връзки, което неминуемо ще доведе до дефекти в поливната система.

 


Коментари

Нови публикации

Последвайте ни

Изпратете ни запитване: