Поддръжка на зелени площи

След проектиране на градината, практическото й осъществяване, виждането и усещането ни за нея, следват многобройни интензивни грижи за доброто й състояние. Много често това се пренебрегва, средствата вложени за нейното реализиране загубват стойността си, защото винаги се пропуска факта, че се работи с жив организъм, който има нужда от трайно методично обгрижване, за да може да достигне своята пределна възраст и безупречен външен вид. За да внесем красота във Вашата градина се доверете на нашия специализиран екип, с нужната квалификация, който работи с вкус и усет и придобива обем, колорит и мирис на Вашето зелено богатство.

Основни дейности по поддръжката на озеленяване:

  1. Косене- При косенето се регулира височината на тревния слой. По този начин се стимулира издънкообразуването и се увеличава количеството и гъстотата на листната маса.
  2. Подрязване на дървета, храсти и живи плетове –За да се развиват правилно растенията е необходимо те да се подрязват редовно. Подрязването на дървета, храстите и живите плетове е от изключително значение за техния цъфтеж, декоративен ефект и нормално развитие. Затова е важно тази дейност да се извършва от специалисти, които познават нуждите на определения вид растение.
  3. Ръчно плевене на райграс и групажи от цветя в градините /там където не може да влезе техника/.
  4. Поливане -Водният режим влияе и на интензивността на вегетативно възобновяване.
  5. Подхранване с минерални торове.
  6. Сезонно третиране / пръскане/ с фунгициди и инсектициди срещу болести и неприятели???? по растителността.
  7. Грапане – С този процес от повърхността на чима се отстраняват остатъците от окосена трева, разрушава се мъхът, извършва се прочистване на чима и разрохкване на повърхностния слой на почвате. Може да се комбинира с пролетното подхранване с минерални торове.
  8. Аериране- Представлява пробождане на дълбочина, чрез него се улеснява достъпа на въздух, вода и хранителни вещества до кореновата система. Аерирането е препоръчително да се извършва 2-3 пъти годишно през пролетта, лятото и есента при видимо уплътняване на тревните чимове.
  9. Вертикулиране- Представлява извличането на мъртвата и суха трева от основата на зеления килим. С този процес се осъществява прочистване на тревния чим, стимулира се коренообразуването и издънкообразуването на тревите. Вертикулирането се използва за: подобряване растежа на тревата и стимулиране на нейната възобновителна способност; освобождаване достъпа до корените на вода, въздух и торове; унищожаване на част от плевелите и частично спиране развитието на мъховете.
  10. Валиране- С валирането корените се разпределят равномерно в повърхностния почвен пласт и тревата не се надига на туфи. Това е една операция, която е абсолютно необходима за поддържането на тревната площ, препоръчително е тази операция да се извършва поне веднъж месечно.

Ние Ви предлагаме изготвянето на индивидуален месечен план – график за поддръжка, в който са описани всички необходими материали и манипулации за поддържане на доброто състояние на Вашата градина. Като се съобразяваме с удобното за клиента време за посещение и работа.

Аериране

Вертикулиране

Коментари

Нови публикации

Последвайте ни

Изпратете ни запитване: